101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco
Bekerfinale Dames 1, Kom ons steunen!
dinsdag, 26 februari 2019 00:00

Zaterdag 11 mei is het zover, een spetterende afsluiting van het zaalseizoen. Na een succesvol debuut in de derde divisie en een mooie finaleplaats tijdens het Krimpense Paastoernooi gaat dames 1 op jacht naar de beloning voor dit seizoen. DE BEKER!

 

In Dordrecht is Ledub om 15.30 uur de tegenstander. Dit team werd kampioen in de derde divisie en wil natuurlijk dolgraag de beker winnen. Maar de Ouderkerkse dames hebben de afgelopen maanden aangetoond de kwaliteiten te hebben om ook tegen topploegen goed te presteren. Dit betekent dus dat we zeker niet met de Olympische gedachte naar Dordrecht rijden. Er is maar 1 doel, en dat is met de beker naar Ouderkerk om deze tijdens het Jubileumfeest een week later aan alle (oud) leden te showen.

 

MOEDIG ONS AAN EN WIN EEN CLINIC!

Echter, daarbij hebben wij jullie steun en support hard nodig! Dus, kom 11 mei allemaal naar Dordrecht om ons aan te moedigen in deze topwedstrijd. Spreek dus bv af met je team om ons te steunen.

 

En, het team dat ons met de meeste kleuren en het hardste geluid ondersteunt, dat team krijgt aan het begin van het nieuwe seizoen van heel dames 1 een CLINIC! Laten we met de hele club een mooi feest maken van deze bekerfinale.

 
Informatie jubileum Voleco, vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019
maandag, 25 februari 2019 00:00

Beste leden, oud-leden, ouders/verzorgers en sponsoren,

 

Over drie weken is het dan zover! Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei vieren we ons jubileum. We hebben een leuk programma voor jong en oud. In deze e-mail vinden jullie het volledige programma, informatie over de activiteiten en (de links naar) de inschrijfformulieren.

 

Programma vrijdag 17 mei - Lekkerkerk (Sportpark Weydehoek)

Op vrijdag worden de jubileumfestiviteiten afgetrapt met een beachvolleybal clinic, spelletjesavond en tentenkamp voor de jeugd.

 

Beachvolleybal clinic (voor jeugdleden 7 t/m 18 jaar)

Om 19:00 (graag 18:45 uiterlijk aanwezig) starten we met een leuke beachvolleybal clinic. Paul van der Ven, coach van Sliedrecht Heren 1 (eredivisie), verzorgt deze clinic. De clinic duurt tot circa 20:30. Aansluitend worden de kinderen getrakteerd op een heerlijke verrassing! Daarna worden er nog een aantal spellen gedaan met de jeugd.

 

Gedurende de avond is ook de gepimpte volleybalbus van de Nevobo JoinVolleybalTour aanwezig met diverse volleybalattracties.

 

N.B. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, worden de clinic en de JoinVolleybalTour verplaatst naar Sporthal de Bakwetering (Nicolaas Beetsstraat 403).


Tentenkamp (voor jeugdleden 7 t/m 16 jaar)

Om 22:00 nemen we afscheid van alle ouders en kinderen die niet blijven overnachten en start het tentenkamp. We slapen in grote tenten van de scouting. 

 

Wat moet je meenemen? 

·         slaapzak

·         kussen

·         matje en/of luchtbed

·         slaapkleding

 

Op zaterdagochtend (tussen 09:00 en 09:30) kunnen de kinderen weer worden opgehaald.

 

Aanmelden voor de beachvolleybal clinic en het tentenkamp

Aanmelden voor de beachvolleybal clinic en het tentenkamp kan t/m zondag 12 mei door het volgende formulier (per kind) in te vullen: https://forms.gle/wLsin94eKYtwvoJJ8

 

Vrijwilligers gezocht voor vrijdag 17 mei

Voor de vrijdagavond zijn we nog op zoek naar:

- 3 ouders die tussen 19:00 - 21:00 willen helpen tijdens de clinic

- 2 à 3 ouders die tussen 22:00 - 02:00 de wacht willen houden tijdens het tentenkamp

- 2 à 3 ouders die tussen 02:00 - 07:00 de wacht willen houden tijdens het tentenkamp

- 5 ouders die tussen 07:00 - 09:00 willen helpen bij (het klaarzetten van) het ontbijt

 

Aanmelden als vrijwilliger kan door een email te sturen naar:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Programma zaterdag 18 mei - Ouderkerk (De Drie Maenen)

Op zaterdag gaan de festiviteiten verder in Ouderkerk, met een Glow in the Dark volleybaltoernooi voor de jeugd en een wedstrijd tussen (oud-)leden van VOY/Voleco en Lekkerkerk. Daarna is er een reünie / receptie voor (oud-)leden en de mogelijkheid om een hapje mee te eten. We sluiten de avond af met een spetterende feestavond!

 

Glow in the dark toernooi (voor jeugdleden van 7 t/m 18 jaar)

Om 13:00 (graag 12:45 uiterlijk aanwezig) start het Glow in the dark toernooi. Alle leden tussen 7 en 18 jaar zijn van harte welkom. De kinderen worden per leeftijdscategorie ingedeeld en er worden onderling wedstrijdjes gespeeld. Het toernooi duurt tot circa 15:15.

 

Aanmelden voor het toernooi kan t/m zondag 12 mei door het volgende formulier (per kind) in te vullen: https://forms.gle/fMvhS7RnRvGfuQ519

 

Wedstrijd (oud) VOY/Voleco en Lekkerkerk (leden, oud-leden, sponsoren en ouders/verzorgers en familie)

Van 16:00 tot ca. 17:00 nemen (oud-)spelers van VOY/Voleco het op tegen (oud-)spelers van Lekkerkerk. Kom deze 'derby' kijken!

 

Reünie / receptie (leden en oud-leden)

Vervolgens is tussen 17:00 en ca. 18:30 in de kleine zaal van de Drie Maenen een reünie voor leden en oud-leden. Een mooie mogelijkheid om onder het genot van een hapje en drankje lekker bij te praten en met elkaar terug te blikken op 50 jaar VOY en 60 jaar Lekkerkerk. Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden, vind je hieronder.

 

Warm en koud buffet (leden, oud-leden, sponsoren en ouders/verzorgers en familie)       

Sjaak Mudde heeft rond 18:30 een heerlijk warm en koud buffet klaar staan met diverse salades (rund, kartoffel en pasta), twee soorten warme beenham, kipsaté, frites, nasi met kip kerrie en stokbrood met kruidenboter. De kosten voor het buffet bedragen € 15,50 per persoon, voor kinderen t/m 10 jaar € 7,50 per persoon. Opgeven voor het buffet is noodzakelijk! Dan kan Sjaak ervoor zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt. Meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor het buffet, vind je hieronder.

 

Betalen voor het buffet moet op de dag zelf, graag contant en gepast in De Drie Maenen. Na betaling ontvang je een polsbandje als bewijs van betaling en voor deelname aan het buffet.

 

Aanmelden voor de reünie en het buffet?

Aanmelden voor de reünie en/of het buffet kan t/m zondag 12 mei door het volgende formulier in te vullen: https://forms.gle/H1Azecsw5esQ1Lyn9.

 

Feestavond

Om 20:00 start de feestavond. Deze is voor jong en oud, leden, oud-leden, ouders/verzorgers en sponsoren. Tijdens onze feestavond treedt de coverband Still Blue op. Ze waren finalist in 'Clash Of The Coverbands' en winnaar van 'Battle Of Hox'. Kijk voor een promofilmpje op: https://www.youtube.com/watch?v=NwRn8Ofj_Is. Daarnaast is er een DJ die tijdens de pauzes van de band draait. Het feest duurt tot circa 01:00. Voor de feestavond is het niet nodig om je aan te melden.

 

Still Blue

 

We gaan er samen een super tof jubileum van maken!

 

Heb je vragen? Mail ons dan op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Een feestelijke groet,

 

De Jubileumcommissie


 

 
Jubileum Volleybalvereniging Voleco
dinsdag, 26 februari 2019 00:00

Seizoen 2018-2019 wordt een bijzonder seizoen voor Voleco. Op 28 december 2018 bestond Volleybalvereniging VOY uit Ouderkerk aan den IJssel 50 jaar en op 9 mei 2019 bestaat Volleybal Lekkerkerk 60 jaar. In totaal 110 jaar volleybal in de kernen van Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel! Deze mooie jubilea willen we natuurlijk met leden en oud-leden vieren. Dit doen we op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei 2019, met een leuk en gezellig feestprogramma voor jong en oud.

 

Op vrijdag 17 mei starten we in Lekkerkerk met een beachvolleybal clinic, spelavond en tentenkamp. Zaterdag verhuizen we alle festiviteiten naar Ouderkerk a/d IJssel met een Glow in the Dark volleybaltoernooi, een wedstrijd tussen oud-leden van VOY en Lekkerkerk gevolgd door een receptie. Aansluitend staat er een heerlijk Voleco Jubileum buffet klaar. We sluiten deze dag af met een spetterende feestavond met een band en een DJ!

 

Alle leden en oud-leden worden alvast uitgenodigd om zich aan te melden voor de receptie. Dit kan door een e-mail te sturen aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Inmiddels is er een jubileumcommissie samengesteld. Heb je leuke foto's, anekdotes, stukjes of ‘wist u datjes’ die verwerkt kunnen worden in het jubileummagazine? Of wil je helpen bij de organisatie? Stuur dan even een e-mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Nadere informatie over het Voleco Jubileum, hoe je je aan kunt melden voor de verschillende activiteiten, het buffet en feestavond volgt nog via Social Media en onze website.

 

jubileum

 
Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2019
dinsdag, 26 februari 2019 00:00

Woensdag 13 en 20 februari 2019 is door een kleine 300 kinderen van 7 basisscholen (CBS Eben-Haëzer, OBS de Schakel, Koningin Wilhelmina School, Prinses Irene school, De Wegwijzer, De Octaaf en Koningin Juliana School) uit Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek, Krimpen aan den IJssel en Ouderkerk gestreden om de Voleco schoolvolleybal wisselbeker.

 

Op de eerste woensdag was het de beurt aan de kinderen van de groepen 3 t/m 6 en de tweede woensdag aan de kinderen van de groepen 7 en 8. We kijken we terug op een leuk, gezellig en sportief toernooi met enthousiaste kinderen! Vanaf de tribunes zijn de kinderen aangemoedigd door veel ouders, grootouders, familie en vrienden. Met 1 punt verschil op de Koningin Wilhelmina School is OBS de Schakel na twee woensdagen volleyballen de overall winnaar van het Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2019 geworden en mochten de wisselbeker in ontvangst nemen.

 

De uitslagen van alle groepen zijn terug te lezen op https://tournify.nl/live/volecosv1

 

We willen alle (groot)ouders, familie en vrienden die de kinderen hebben aangemoedigd op de tribune, juffen en meesters, coaches van de teams, alle vrijwilligers en sponsoren (Party catering service De Drie Maenen, Rabobank Krimpenerwaard, Plus Vergeer en gemeente Krimpenerwaard) bedanken.

         

Volgend jaar vindt het schoolvolleybaltoernooi plaats op woensdag 12 en 19 februari 2020 plaats. Dus zet de datums alvast in de agenda!

 

 schoolvolleybal1

schoolvolleybal2

Lees meer...
 
Voorjaarsvakantie
maandag, 18 februari 2019 00:00

Tijdens de voorjaarsvakantie (volgende week)  zijn er geen trainingen voor de jeugd.

 
Dames Voleco op koers in derde divisie
vrijdag, 18 januari 2019 00:00

Na in stijl 2018 te hebben afgesloten is afgelopen zaterdag de tweede seizoenshelft gestart tegen de koploper.

Het afgelopen jaar gaat als zeer succesvol de Ouderkerkse volleybalboeken in. In januari van 2018 stond het eerste damesteam van Voleco nog op de vierde plaats en leek het een gewoon seizoen te worden. Echter werden vervolgens van de 12 competitiewedstrijden er 11 gewonnen en sprong het team in de laatste competitieronde over de koploper heen om uiteindelijk het kampioenschap te pakken. Promotie naar de derde divisie was een feit waar de talentenmachine van Voleco wel  aan toe was. Terwijl vervolgens twee speeltsters de IJssel oversprongen om bij VCN eerste divisie te gaan spelen werd een nieuw team gevormd met de bestaande groep aangevuld met speelsters uit de omgeving. Speelsters die op een lager niveau speelden maar vol talent en ambitie mee willen groeien. Ook de aansluiting van speelsters van dames 2 is belangrijk en daarom was het behoud in de promotieklasse dan ook cruciaal.

 

De start in de derde divisie was een harde maar leerzame. In de eerste 3 wedstrijden werden slechts 2 sets gewonnen terwijl er zeker mogelijkheden zichtbaar waren. De jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, liet echter zien snel te kunnen leren. Op een hoger niveau kan je zeker je kwaliteiten nog steeds laten zien echter wordt er veel sneller gebruik gemaakt van je tekortkomingen. Dus moest vooral gewerkt worden aan de technieken en acceptatie van mindere punten. Daarnaast kan je alleen succesvol worden als je ook trots bent op je kwaliteiten. Juist die afstemming was in de eerste maanden een belangrijke uitdaging. Ook de onderlinge teamverhouding werd in sommige fases op de proef gesteld, maar daar kwam het team juist sterker uit naar voren. Iedere competitieronde werd een stap gezet en de overwinningen kwamen dan ook als beloning voor het talent en het harde werken. Stiekem werd al naar boven gekeken en in de laatste competitieronde van 2018 kwam de nummer 2, Volley Meerkerk, op bezoek. Deze ploeg speelt met ervaren speelsters die eerder op 1e en 2e divisieniveau succesvol waren. De jonge Ouderkerkse meiden waren dan ook even onder de indruk en stond meteen met 0-6 achter. Echter kwam de ploeg daarna al snel in het spel en punt voor punt liep de achterstand terug en kwamen de kwaliteiten naar voren. Veel servicedruk en een stabiele pass zorgen voor controle in de rally’s. Verdedigend vallen er nauwelijks ballen en aanvallend is er veel dreiging en kracht om de lange rally’s uiteindelijk winnend af te sluiten. Een waar gevecht ontstond in de Drie Maenen en de eerste twee sets kwamen verdiend op naam van Voleco. Op de helft van de derde set liep de energie langzaam weg en de ervaren tegenstander wist daar snel en goed van te profiteren. Zo liep de wedstrijd dus uit op een beslissende vijfde set. Gelukkig wist het hele team de energie weer terug te krijgen. Als team in en langs het veld werd er hartstochtelijke gestreden om ieder punt en werd de nummer 2 uiteindelijk met 3-2 verslagen.

 

Een week later stond voor de laatste wedstrijd van het jaar het Bredase de Burgst als tegenstander in de kwartfinale van de beker te wachten. Deze ploeg had veel jonge s meegestuurd die zeker lieten zien goed te kunnen volleyballen maar uiteindelijk was de Ouderkerkse formatie toch duidelijk te sterk en met een 3-0 overwinning plaatsten zij zich voor de halve finale. In maart staat Volley2B te wachten in de halve finale, de ploeg die op de laatste dag van de competitie Voleco over zich heen zag komen om het kampioenschap op te eisen. En een ploeg die de in oktober nog met 3-2 te sterk was voor Voleco. Oftewel een wedstrijd die vol strijd zal zitten en waarvan de winnaar zich plaatst voor de finale van de regiobeker die in mei wordt gespeeld.

 

Zo toont Voleco zich als een eenheid waar ook in de tweede seizoenshelft zeker rekening mee moet worden gehouden. In de eerste 2 wedstrijden van het nieuwe jaar staan de nummer 1 en 3 te wachten dus kan de ploeg meteen aan de bak en kan worden bepaald of de doelstelling aangepast mag worden. Wat in ieder geval duidelijk is dat deze jonge groep, alweer, een grote stap heeft gezet. Ieder jaar vertrekken goede speelsters uit Ouderkerk en geven daarmee weer ruimte voor nieuwe speelsters om door te ontwikkelen. Dit jaar niet alleen uit de eigen teams maar kwamen ook jonge speelsters over uit Krimpen, Capelle en Gouda waarmee Voleco zich steeds meer gaat ontwikkelen als regioclub. Het jeugdige dames 2 ontwikkelt zich duidelijk in de promotieklasse en bij de jeugdteams waren in de eerste seizoenshelft weer veel kampioenschappen te zien dus het nieuwe talent staat alweer te trappelen om mee en door te groeien.

 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 1 van 4
 

pinkstertoernooi 2019 v2

 

jubileum

 

 

 

Onze trouwe sponsoren

 • Rovasta
 • B.V. Betonindustrie
 • Keen
 • DNA Verzekeringen
 • Plus Vergeer
 • Corry de Vrij-Dekker
 • Bodd Interim
 • Dambrink Webservices
 • Goudse Accu Centrale
 • Steven Bos
 • Auto Service Lekkerkerk
 • De Drie Maenen
 • Data Quint
 • Civil At Hart
 • P&P Verstappen

pers


volecobeach