101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco Dames 1 beloont zichzelf met Kampioenschap
woensdag, 25 april 2018 00:00

Tien seconden lang was de ploeg zaterdag 21 april j.l. in onzekerheid. Na het laatste punt en daarmee de 4-0 overwinning op Erasmus was het wachten op de stand bij de concurrent Volley2B. Wat onwennig keken de speelsters elkaar aan, blijdschap om de overwinning, natuurlijk, maar wat konden we met die uitslag? Toen na 10 seconden duidelijk werd dat Volley2B een set had verloren was het zeker, het kampioenschap in de promotieklasse was een feit.  Een bomvolle sporthal genoot van de ontlading die op veld volgde en gaf de speelsters een staande ovatie voor deze unieke prestatie.
 
De hele wedstrijd werd de ploeg fanatiek aangemoedigd door het publiek dat hoorbaar genoot van de vele spectaculaire acties. Vooral aanvallend en blokkerend is de ploeg enorm gegroeid en dat zorgt voor veel prachtige directe punten.  De support van velen is al die tijd een mooie stimulans en drijfveer voor de ploeg. Uiteindelijk werd dit het kampioenschap van de groep. Het gehele seizoen hebben veel speelsters bijgedragen aan het succes. Iedereen was belangrijk en bracht eigen kwaliteiten in de groep. Sanne Geneugelijk bracht iedere keer weer de sterke aanvalsters aan de buitenkanten in stelling. Daarbij werd zij steeds vaker bijgestaan door Frederieke Bode. Louise Bijlsma, Elles Dambrink en Mariska Schep zijn krachtige aanvalsters die de verdedigers van de tegenstanders met grote regelmaat tegen de grond aan sloegen en veel punten voor Voleco scoorden. Passend hadden Fleur van der Poel en Judith Verheul altijd controle over de service en aanvallen van de tegenstander en brachten daarmee de balans in het team. En de middenspeelsters Manouk van Dam en Liza Hoogendijk ontwikkelden zich in het seizoen tot krachtige blokkeerders die aanvallend steeds dreigender werden. Met grote regelmaat brachten Kiki Drenth, Ilianne Dafnomili, Gela Guijencio en Iris van Dam extra energie in het team en dwongen de speelsters van het eerste scherp te blijven omdat zij weten dat ook deze talenten staan te popelen. Dat juist Ilianne met 2 service aces de laatste punten van het seizoen scoort is het bewijs dat dit het succes van de hele groep was en beloonde zij daarmee juist de inzet van al die invallers.

Met wellicht de jongste ploeg ooit als kampioen in de promotieklasse mag het kampioenschap wel als heel bijzonder worden gezien. Voor aanvang van het seizoen werd een groep samengesteld en werd besloten om het meisjes A team een dubbele competitie te laten spelen met d1 en 2 die beide uitkwamen in de promotieklasse. Een unieke kans om talenten verder te laten ontwikkelen maar natuurlijk ook een belastende en uitdagende stap voor de speelsters. Zeker ook als de meeste  aanwezige speelsters in die teams eigenlijk ook nog jeugdspeelsters zijn. Als dan een paar speelsters weggaan en al snel wat speelsters geblesseerd raken blijft er een kleine en fysiek kwetsbare groep achter. Dat is het moment waarop juist de krachten bij de speelsters vrijkomen en de groep zich tot een hecht team ontwikkelt. Iedereen speelt met iedereen en waar mogelijk bieden ze elkaar ondersteuning. De speelsters trekken zich aan elkaar op en maken elkaar beter. De kwaliteit op de training gaat zichtbaar vooruit en uiteindelijk zie je dat ook terug op de wedstrijddagen. Dames 1 groeit door naar het kampioenschap en ook dames 2 speelt steeds beter, mist wel op het laatste moment directe handhaving en maakt zich nu op voor een allesbeslissende strijd met onze buurvrouwen uit Krimpen. Handhaving zou én een mooie beloning zijn én de kans om ook volgend seizoen verder door te groeien. Met teams in de Regiodivisie en Promotieklasse kan ieder talent zich doorontwikkelen en uitkomen op het eigen niveau.

 

Foto kampioen D1

 
 

Onze trouwe sponsoren

 • Bodd Interim
 • Dambrink Webservices
 • Corry de Vrij-Dekker
 • Rovasta
 • Plus Vergeer
 • Keen
 • B.V. Betonindustrie
 • DNA Verzekeringen
 • Auto Service Lekkerkerk
 • Data Quint
 • Goudse Accu Centrale
 • Steven Bos
 • P&P Verstappen
 • Civil At Hart
 • De Drie Maenen