101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Het NOJK-avontuur van onze CMV jongens en meisjes!
donderdag, 18 januari 2018 00:00

Zaterdag 6 januari reisden twee jonge teams af richting Houten, alwaar de voorronde van de NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap) gespeeld zou worden. Voor wie het niet helemaal duidelijk is wat de NOJK inhoudt, verwijs ik naar de uitgebreide info op deze site “jeugd-open club&beker”.


Het meisjesteam bestaande uit Bente, Donna, Elisah, Joske, Kyra, Marieke (C1 en C2) en coach Arie mochten het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Fusion. Onze meiden waren duidelijk een maatje te groot voor het team uit Rotterdam, want er werd in twee sets duidelijk gewonnen (25-9 en 25-8).


Tegelijkertijd speelde het jongensteam bestaande uit Jaden, Levie, Nick, Vic, Youri, Romy (CMV5.1, CMV5.3 en JC2) en coach Angelique op het veld ernaast hun eerste wedstrijd tegen Kalinko. De jongens hadden geen antwoord op de servicedruk van het team uit Schevingen en verloor met duidelijke cijfers (12-25, 6-25) hun eerste wedstrijd.


Tijd om te treuren was er niet, want de tweede tegenstander van de jongens stond alweer klaar; Limes uit Utrecht. Na een peptalk van de coach betraden de jongens vol goed moed het veld weer en er werd weliswaar een kleine voorsprong gepakt. Tot halverwege de set liep alles prima, maar helaas lukte het niet om het goede spel vol te houden. Ook deze wedstrijd werd verloren (17-25, 7-25).


In de pauze van de jongens speelden de meisjes hun tweede en derde wedstrijd. Wedstrijd nummer twee was tegen de jonge talenten uit Tiel, Tivoc. Bij onze meisjes lukte alles: uitstekende set-ups van Donna, die Joske dan weer snoeihard kon inslaan, prima passes van Elisah, blokkeringen van Bente en slimme ballen van Marieke. De tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas en ook deze wedstrijd werd gewonnen (25-13, 25-5).


De derde wedstrijd van de meisjes was beslissend voor een eventuele eerste plaats in de poule, wat directe plaatsing voor de tussenronde in februari betekende. Het team van Taurus, de thuisvereniging, had tot nu toe ook beide wedstrijden weten te winnen. Dat was de meisjes van VOLECO ook duidelijk geworden en er was duidelijk wat spanning zichtbaar. Alles liep net even wat stroever, er werden meer foutjes gemaakt en met minder lef gespeeld. Het team van Taurus rook haar kans en pakte een lichte voorsprong. Halverwege de set werd echter Kyra serverend erin gebracht en dat bleek een gouden wissel. Koelbloedig serveerde zij het ene na het andere punt, waardoor de eerste set uiteindelijk met 26-24 werd gewonnen. Ook de tweede set bleef Taurus zijn uiterste best doen de setwinst te pakken, maar onze meisjes maakten het nu gelukkig minder spannend en wonnen ook de tweede set (25-18).


Hierna mochten de jongens hun laatste wedstrijd spelen. Dit keer tegen de jongens uit Sliedrecht. De eerste set werd er uitstekend gestart. Mooie set-ups van Nick en Youri, mooie aanvallen van Jadon, een super serviceserie van Levie, alles lukte ineens en we stonden zelfs voor! Helaas voor ons werden de jongens van Sliedrecht op tijd wakker en gingen beter spelen, waardoor we de set verloren met 19-25.


In de tweede set konden we het goede spel helaas niet voorzetten, ondanks een goede invalbeurt van Romy en mooi aanvallend en serverend werk van Vic werd de set verloren met 11-25.


Een ervaring rijker voor de jongens en blijdschap bij de meisjes. Zij mogen in de Halve Finale op zaterdag 17 februari het opnemen tegen 3 andere sterke CMV-meisjesteams. Zet hem op meiden!

 
 

 

jubileum

 

 

 

Onze trouwe sponsoren

 • Corry de Vrij-Dekker
 • Rovasta
 • Boddé Interim
 • B.V. Betonindustrie
 • Plus Vergeer
 • Dambrink Webservices
 • DNA Verzekeringen
 • Keen
 • Steven Bos
 • Auto Service Lekkerkerk
 • De Drie Maenen
 • Goudse Accu Centrale
 • P&P Verstappen
 • Civil At Hart
 • Data Quint

pers


volecobeach