101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco
Voleco Dames 1 beloont zichzelf met Kampioenschap
woensdag, 25 april 2018 00:00

Tien seconden lang was de ploeg zaterdag 21 april j.l. in onzekerheid. Na het laatste punt en daarmee de 4-0 overwinning op Erasmus was het wachten op de stand bij de concurrent Volley2B. Wat onwennig keken de speelsters elkaar aan, blijdschap om de overwinning, natuurlijk, maar wat konden we met die uitslag? Toen na 10 seconden duidelijk werd dat Volley2B een set had verloren was het zeker, het kampioenschap in de promotieklasse was een feit.  Een bomvolle sporthal genoot van de ontlading die op veld volgde en gaf de speelsters een staande ovatie voor deze unieke prestatie.
 
De hele wedstrijd werd de ploeg fanatiek aangemoedigd door het publiek dat hoorbaar genoot van de vele spectaculaire acties. Vooral aanvallend en blokkerend is de ploeg enorm gegroeid en dat zorgt voor veel prachtige directe punten.  De support van velen is al die tijd een mooie stimulans en drijfveer voor de ploeg. Uiteindelijk werd dit het kampioenschap van de groep. Het gehele seizoen hebben veel speelsters bijgedragen aan het succes. Iedereen was belangrijk en bracht eigen kwaliteiten in de groep. Sanne Geneugelijk bracht iedere keer weer de sterke aanvalsters aan de buitenkanten in stelling. Daarbij werd zij steeds vaker bijgestaan door Frederieke Bode. Louise Bijlsma, Elles Dambrink en Mariska Schep zijn krachtige aanvalsters die de verdedigers van de tegenstanders met grote regelmaat tegen de grond aan sloegen en veel punten voor Voleco scoorden. Passend hadden Fleur van der Poel en Judith Verheul altijd controle over de service en aanvallen van de tegenstander en brachten daarmee de balans in het team. En de middenspeelsters Manouk van Dam en Liza Hoogendijk ontwikkelden zich in het seizoen tot krachtige blokkeerders die aanvallend steeds dreigender werden. Met grote regelmaat brachten Kiki Drenth, Ilianne Dafnomili, Gela Guijencio en Iris van Dam extra energie in het team en dwongen de speelsters van het eerste scherp te blijven omdat zij weten dat ook deze talenten staan te popelen. Dat juist Ilianne met 2 service aces de laatste punten van het seizoen scoort is het bewijs dat dit het succes van de hele groep was en beloonde zij daarmee juist de inzet van al die invallers.

Met wellicht de jongste ploeg ooit als kampioen in de promotieklasse mag het kampioenschap wel als heel bijzonder worden gezien. Voor aanvang van het seizoen werd een groep samengesteld en werd besloten om het meisjes A team een dubbele competitie te laten spelen met d1 en 2 die beide uitkwamen in de promotieklasse. Een unieke kans om talenten verder te laten ontwikkelen maar natuurlijk ook een belastende en uitdagende stap voor de speelsters. Zeker ook als de meeste  aanwezige speelsters in die teams eigenlijk ook nog jeugdspeelsters zijn. Als dan een paar speelsters weggaan en al snel wat speelsters geblesseerd raken blijft er een kleine en fysiek kwetsbare groep achter. Dat is het moment waarop juist de krachten bij de speelsters vrijkomen en de groep zich tot een hecht team ontwikkelt. Iedereen speelt met iedereen en waar mogelijk bieden ze elkaar ondersteuning. De speelsters trekken zich aan elkaar op en maken elkaar beter. De kwaliteit op de training gaat zichtbaar vooruit en uiteindelijk zie je dat ook terug op de wedstrijddagen. Dames 1 groeit door naar het kampioenschap en ook dames 2 speelt steeds beter, mist wel op het laatste moment directe handhaving en maakt zich nu op voor een allesbeslissende strijd met onze buurvrouwen uit Krimpen. Handhaving zou én een mooie beloning zijn én de kans om ook volgend seizoen verder door te groeien. Met teams in de Regiodivisie en Promotieklasse kan ieder talent zich doorontwikkelen en uitkomen op het eigen niveau.

 

Foto kampioen D1

 
Nieuwe leden/train(st)ers gezocht
dinsdag, 24 april 2018 00:00

Leden
Hou je van volleybal en wil je deze sport in club verband uitoefenen? Word dan lid van Voleco, de gezelligste volleybal vereniging van de Krimpenerwaard! Onze dames en heren teams spelen in de 3e klasse t/m 3e divisie. Ook hebben we recreanten teams en de mogelijkheid voor Beach volleybal.

Zien we jou binnenkort voor een vrijblijvende proeftraining?
Of meld je direct aan!

 

H2 Train(st)er
Ben jij die train(st)er die ons 2e heren team op positieve wijze naar een hoger niveau wil helpen? Dan hebben we voor jou een leuk team ter beschikking bestaande uit een paar ervaren volleyballers aangevuld met jeugd en jongere spelers die onder jouw begeleiding de aansluiting met het 1e heren team willen krijgen.

D3 Train(st)er
Wij hebben een jeugdig dames 3 team dat op zoek is naar een positief ingestelde train(st)er. Ben jij geïnteresseerd om voor onze dames een leuke training te verzorgen en ze te coachen tijdens de wedstrijden laat het ons weten.
 
Train(st)er
Ben jij die train(st)er die bij een gezellige vereniging aan de slag wil met een jeugd en / of senioren team? Graag komen wij in contact met iemand die op een positieve wijze een van onze teams (dames of heren) naar een hoger niveau wil tillen.

 

Ben je geïnteresseerd neem dan contact op met Laurens Minderhoud (06-53 97 77 11)

 
Voleco feestavond
zaterdag, 14 april 2018 00:00

Beste (jeugd)leden, ouders, familie, vrienden én aanhang van Voleco,

 

Zaterdag 21 april 2018 is het dan zover, de Voleco feestavond in De Drie Maenen!! Dit wordt net als andere jaren een fantastische avond met lekker eten en een disco voor jong en oud. Dit jaar hopen we weer een aantal kampioenschappen te vieren. Dit zal ongetwijfeld voor een extra feestelijk tintje zorgen.

 

's Middags hebben we al een bomvol en spannend volleybalprogramma in De Drie Maenen. Om 13:00 uur trappen Dames 2, Meisjes B1 en Meisjes C1 af, om 15:00 uur spelen Heren 1, en Dames 3 en om 17:00 uur Dames 1, Heren 2 en Meisjes C2. Dus komt ALLEN en moedig Voleco aan vanaf de tribune. We gaan er samen een feestje van maken!

 

Het totale programma van de zaterdag ziet er als volgt uit:
13:00 - 18:30 spannend volleybalprogramma in de sporthal

18:45 - ca. 20:30   BBQ buffet in de grote zaal

19:30                       Aanvang kinderdisco

ca. 20:30                Huldiging van onze jeugd- en seniorenkampioenen (de huldigingen van CMV, ABC  jeugd én senioren vinden aansluitend plaats)

ca. 21:00                Aanvang feestavond (met DJ)

 

Wat houdt het BBQ buffet in?
Sjaak heeft een heerlijk buffet voor ons samengesteld. Klik hier voor verdere informatie.

 

Wat zijn de kosten voor de feestavond en BBQ buffet?
Er zijn geen kosten verbonden aan de feestavond. De kosten voor het BBQ buffet bedragen € 18,50 per persoon en voor de kinderen tot 10 jaar € 9,50 per persoon. De kosten dienen liefst in de week voorafgaand aan de feestavond contant aan de bar voldaan te worden. Op de dag van de feestavond is ook mogelijk maar graag voor 17:00! Na betaling aan de bar ontvang je een polsbandje als bewijs voor betaling en deelname aan het buffet.

 

Aanmelden voor het feestavond / buffet?
Opgeven voor de feestavond is niet nodig. Opgeven voor het BBQ buffet is noodzakelijk. Dan kan Sjaak er voor zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt. Dit kun je doen via het volgende formulier Formulier BBQ buffet (uiterlijk woensdag 18 april). Hierop kun je ook eventuele dieetwensen aangeven.

 

Indien je vragen hebt of verdere informatie wenst over de feestavond dan kun je contact opnemen met Robert Goudriaan (06 - 489 60 757).

 

We kijken er nu al naar uit, we hopen jullie ook!

Activiteiten Commissie Voleco

 
Rabobank Clubkas Campagne
zondag, 18 maart 2018 00:00

logo-rcc-raboclubkas                           rabobank clubkas

 

Rabobank Krimpenerwaard organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 60.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Voleco en de Stichting IJssel en Lek Volleybal (beter bekend als het 'IJssel en Lek jeugd volleybal toernooi') doen ook mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen. Dit bedrag gaan wij gebruiken voor het organiseren van een jeugdclinic en de aanschaf van jeugdballen/materialen.

 

Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Des te meer stemmen we krijgen des te hoger de sponsorbijdrage van de Rabobank.

 

Ben jij lid van Rabobank Krimpenerwaard? Stem dan van 27 maart tot en met 10 april op Voleco en Stichting IJssel en Lek Volleybal via www.clubkascampagne.nl. Laat je omgeving weten dat wij meedoen en verzamel zoveel mogelijk stemmen.

 

Nog geen lid maar wel klant van de bank en wil je wel stemmen? Meld je aan via rabobank.nl/krimpenerwaard als lid en kom in actie! Elke stem is geld waard.

 

Stem op Voleco!

 
Geen training op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag
zondag, 18 maart 2018 00:00

Op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) en maandag 2 april (Tweede Paasdag) is er geen training.

 

Volijk pasen

 

 

 
Remco Kenter komt trainersstaf Voleco dames versterken
zondag, 18 maart 2018 00:00

Remco Kenter

 

De ambitieuze plannen voor de dameslijn van Voleco krijgen verder vorm met de komst van Remko Kenter. Deze gerenommeerde trainer komt komend seizoen een belangrijke bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van de talentvolle damesselectie. De oud-trainer van 1e en 2e divisieteams van onder meer Sliedrecht Sport, Mikro Electro, Next Volley en het Belgische Fixit Kalmthout zal wekelijks een van de trainingen gaan leiden.


Al jarenlang weet de Ouderkerkse Volleybalclub jeugdige, goede speelsters op te leiden. Voor diverse speelsters resulteerde dit in een succesvolle volleyballoopbaan bij grote clubs in de omgeving. Voleco heeft nu zelf de ambitie om een vereniging te worden waar de eigen talenten op hoog niveau kunnen spelen. De huidige selectie is een talentvolle groep met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar. De eerste twee damesteams spelen in de promotieklasse en het eerste team heeft uitstekende kansen om dit seizoen te promoveren naar de derde divisie. Voor Voleco biedt dit de mogelijkheid om door te groeien. Door Remko Kenter naar Ouderkerk te halen investeert de vereniging verder in de huidige selectie.


De trainer van de dameslijn, William Hazenbroek, is erg verheugd met de komst van Kenter. “Zijn expertise en ervaring zijn voor deze groep erg belangrijk om zich verder te kunnen doorontwikkelen. Remko brengt weer andere inzichten en nieuwe energie mee waardoor de speelsters een nieuwe stap gaan zetten. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met hem.”


De Technische Commissie van Voleco hoopt dat dit ook voor een aantal (oud) speelsters uit de omgeving een impuls zal zijn om terug te keren op het oude nest om met hun eigen club verder te groeien. “Wij willen in de Krimpenerwaard een volleybalvereniging zijn met veel aandacht voor talentontwikkeling, maar ook een vereniging met het ambitieuze doel om nu zelf naar het hoogst mogelijke niveau te streven”, aldus Laurens Minderhoud. De voorzitter van de TC en speler van het eerste herenteam kan erg genieten van de stappen die al die meiden de afgelopen jaren hebben gezet. Daarnaast wil het bestuur de groep alle mogelijkheden bieden om met elkaar door te groeien.

 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 2 van 4
 

Pinksterroernooi 2018

Onze trouwe sponsoren

 • B.V. Betonindustrie
 • Keen
 • DNA Verzekeringen
 • Plus Vergeer
 • Rovasta
 • Bodd Interim
 • Dambrink Webservices
 • Corry de Vrij-Dekker
 • De Drie Maenen
 • P&P Verstappen
 • Steven Bos
 • Goudse Accu Centrale
 • Data Quint
 • Civil At Hart
 • Auto Service Lekkerkerk

pers


volecobeach