101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco
Voorjaarsvakantie
maandag, 18 februari 2019 00:00

Tijdens de voorjaarsvakantie (volgende week)  zijn er geen trainingen voor de jeugd.

 
Dames Voleco op koers in derde divisie
vrijdag, 18 januari 2019 00:00

Na in stijl 2018 te hebben afgesloten is afgelopen zaterdag de tweede seizoenshelft gestart tegen de koploper.

Het afgelopen jaar gaat als zeer succesvol de Ouderkerkse volleybalboeken in. In januari van 2018 stond het eerste damesteam van Voleco nog op de vierde plaats en leek het een gewoon seizoen te worden. Echter werden vervolgens van de 12 competitiewedstrijden er 11 gewonnen en sprong het team in de laatste competitieronde over de koploper heen om uiteindelijk het kampioenschap te pakken. Promotie naar de derde divisie was een feit waar de talentenmachine van Voleco wel  aan toe was. Terwijl vervolgens twee speeltsters de IJssel oversprongen om bij VCN eerste divisie te gaan spelen werd een nieuw team gevormd met de bestaande groep aangevuld met speelsters uit de omgeving. Speelsters die op een lager niveau speelden maar vol talent en ambitie mee willen groeien. Ook de aansluiting van speelsters van dames 2 is belangrijk en daarom was het behoud in de promotieklasse dan ook cruciaal.

 

De start in de derde divisie was een harde maar leerzame. In de eerste 3 wedstrijden werden slechts 2 sets gewonnen terwijl er zeker mogelijkheden zichtbaar waren. De jonge ploeg met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar, liet echter zien snel te kunnen leren. Op een hoger niveau kan je zeker je kwaliteiten nog steeds laten zien echter wordt er veel sneller gebruik gemaakt van je tekortkomingen. Dus moest vooral gewerkt worden aan de technieken en acceptatie van mindere punten. Daarnaast kan je alleen succesvol worden als je ook trots bent op je kwaliteiten. Juist die afstemming was in de eerste maanden een belangrijke uitdaging. Ook de onderlinge teamverhouding werd in sommige fases op de proef gesteld, maar daar kwam het team juist sterker uit naar voren. Iedere competitieronde werd een stap gezet en de overwinningen kwamen dan ook als beloning voor het talent en het harde werken. Stiekem werd al naar boven gekeken en in de laatste competitieronde van 2018 kwam de nummer 2, Volley Meerkerk, op bezoek. Deze ploeg speelt met ervaren speelsters die eerder op 1e en 2e divisieniveau succesvol waren. De jonge Ouderkerkse meiden waren dan ook even onder de indruk en stond meteen met 0-6 achter. Echter kwam de ploeg daarna al snel in het spel en punt voor punt liep de achterstand terug en kwamen de kwaliteiten naar voren. Veel servicedruk en een stabiele pass zorgen voor controle in de rally’s. Verdedigend vallen er nauwelijks ballen en aanvallend is er veel dreiging en kracht om de lange rally’s uiteindelijk winnend af te sluiten. Een waar gevecht ontstond in de Drie Maenen en de eerste twee sets kwamen verdiend op naam van Voleco. Op de helft van de derde set liep de energie langzaam weg en de ervaren tegenstander wist daar snel en goed van te profiteren. Zo liep de wedstrijd dus uit op een beslissende vijfde set. Gelukkig wist het hele team de energie weer terug te krijgen. Als team in en langs het veld werd er hartstochtelijke gestreden om ieder punt en werd de nummer 2 uiteindelijk met 3-2 verslagen.

 

Een week later stond voor de laatste wedstrijd van het jaar het Bredase de Burgst als tegenstander in de kwartfinale van de beker te wachten. Deze ploeg had veel jonge s meegestuurd die zeker lieten zien goed te kunnen volleyballen maar uiteindelijk was de Ouderkerkse formatie toch duidelijk te sterk en met een 3-0 overwinning plaatsten zij zich voor de halve finale. In maart staat Volley2B te wachten in de halve finale, de ploeg die op de laatste dag van de competitie Voleco over zich heen zag komen om het kampioenschap op te eisen. En een ploeg die de in oktober nog met 3-2 te sterk was voor Voleco. Oftewel een wedstrijd die vol strijd zal zitten en waarvan de winnaar zich plaatst voor de finale van de regiobeker die in mei wordt gespeeld.

 

Zo toont Voleco zich als een eenheid waar ook in de tweede seizoenshelft zeker rekening mee moet worden gehouden. In de eerste 2 wedstrijden van het nieuwe jaar staan de nummer 1 en 3 te wachten dus kan de ploeg meteen aan de bak en kan worden bepaald of de doelstelling aangepast mag worden. Wat in ieder geval duidelijk is dat deze jonge groep, alweer, een grote stap heeft gezet. Ieder jaar vertrekken goede speelsters uit Ouderkerk en geven daarmee weer ruimte voor nieuwe speelsters om door te ontwikkelen. Dit jaar niet alleen uit de eigen teams maar kwamen ook jonge speelsters over uit Krimpen, Capelle en Gouda waarmee Voleco zich steeds meer gaat ontwikkelen als regioclub. Het jeugdige dames 2 ontwikkelt zich duidelijk in de promotieklasse en bij de jeugdteams waren in de eerste seizoenshelft weer veel kampioenschappen te zien dus het nieuwe talent staat alweer te trappelen om mee en door te groeien.

 
11e Internationaal minitoernooi Sint Anthonis
zondag, 30 december 2018 00:00

Vrijdag 28 december was het zover. Voleco deed met twee teams mee aan dit internationale volleybaltoernooi. (1 jongens -en 1 meisjesteam in niveau 6) Naast Nederland waren ook Duitsland, België en Roemenie vertegenwoordigd.

Na de vlaggenparade werd er afgefloten en kon de wedstrijd beginnen. Er werd fanatiek maar sportief ingezet. Na een mix van winnen, verliezen en gelijk spelen behaalden beiden teams binnen hun categorie een 7de plaats. Voor de meiden lag de uitslag dicht bij elkaar, voor de jongens was het een mooie ervaring.

Een leuk toernooi dat zeker voor herhaling vatbaar is. *leuk team *7e plaats,best knap *weer beter geworden *Koffie 1 muntje *water in de kleedkamer *mooie acties *werken voor elkaar *oei, harde sprongserve *toffe deejee *wijn ook 1 muntje *pfff....best vermoeiend zo'n dag *gezellig Voleco-publiek.

 

11e Internationaal minitoernooi

 

 
Geen training rond de kerst
donderdag, 20 december 2018 00:00

De laatste week van december is er geen training. Op woensdag 2 januari is er wel training voor de senioren maar niet voor de jeugd.

 

fijne kerstdagen

 

 

 
Jubileum Voleco, vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019
maandag, 10 december 2018 00:00

2018-2019 is een bijzonder seizoen voor Voleco: op 28 december 2018 bestaat VOY 50 jaar en op 9 mei 2019 bestaat Volleybal Lekkerkerk 60 jaar. Deze mooie jubilea willen we met jullie vieren! Dit doen we op vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei 2019, met een leuk en gezellig feestprogramma voor jong en oud. Zet deze datums alvast in je agenda!

 

De jubileumcommissie, bestaande uit Erik-Jan Geneugelijk, Poul de Jong, Nanne de Rek, Johan Trouborst, Gonda Minderhoud en Mariska Schep, is druk bezig met de organisatie van het jubileum. Ze kunnen echter nog ondersteuning gebruiken. Wil je helpen? Meld je dan aan bij de jubileumcommissie via het e-mailadres: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Meer informatie over het feestprogramma ontvangen jullie volgend jaar.


Het bestuur

 
Geen training 5 december
zondag, 25 november 2018 00:00

Woensdag 5 december zijn er geen trainingen.

 

Sinterklaas-2

 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 2 van 4
 

Onze trouwe sponsoren

 • Rovasta
 • B.V. Betonindustrie
 • Dambrink Webservices
 • Bodd Interim
 • Corry de Vrij-Dekker
 • DNA Verzekeringen
 • Keen
 • Plus Vergeer
 • P&P Verstappen
 • Steven Bos
 • Civil At Hart
 • Auto Service Lekkerkerk
 • Goudse Accu Centrale
 • De Drie Maenen
 • Data Quint

pers


volecobeach