101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco
OBS de Schakel wint de wisselbeker tijdens Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018
maandag, 26 februari 2018 00:00

Op woensdag 14 en 21 februari 2018 is door circa 325 kinderen van 4 scholen (OBS de Schakel, Koningin Wilhelmina School, Prinses Irene school en Koningin Juliana School) gestreden om de Voleco schoolvolleybal wisselbeker. Op de eerste woensdag was het de beurt aan de kinderen van de groepen 3 t/m 6 en de tweede woensdag aan de kinderen van de groepen 7 en 8. Er is heel leuk en op een hoog niveau gevolleybald! Vanaf de tribunes zijn alle kinderen aangemoedigd door vele ouders, grootouders, familie en vrienden. Na twee woensdagen volleyballen is OBS de Schakel uiteindelijk de winnaar geworden van het Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018 en mag de wisselbeker mee naar school nemen.

 

Uitslagen van het Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018

 

Het Voleco schoolvolleybaltoernooi in getallen

Jaarlijks organiseren we het Voleco Schoolvolleybaltoernooi. Dit doen we met veel plezier. We hebben de 2018 editie eens in getallen uitgedrukt. Dit levert indrukwekkende getallen op:

325     kinderen die mee hebben gedaan aan het toernooi

120     uur aan vrijwilligerswerk om het toernooi te organiseren

64      teams die mee hebben gedaan met coaches die vrijwillig hun team hebben geassisteerd tijdens de wedstrijden

20      vrijwilligers die met veel enthousiasme het toernooi hebben georganiseerd

4        scholen die mee hebben gedaan uit Krimpen aan de Lek en Ouderkerk aan den IJssel

3        sponsoren die het toernooi mede mogelijk hebben gemaakt: Gemeente Krimpenerwaard, Partycentrum de Drie Maenen en PLUS Vergeer

1        wisselbeker winnaar 2018: OBS de Schakel!


Voleco schoolvolleybaltoernooi 2019

In 2019 vindt het toernooi plaats op woensdag 13 en 20 februari 2019. Zet de data's alvast in de agenda.

 

Hierbij willen wij alle teams feliciteren en bedanken voor hun deelname. Tot volgend jaar!

 

OBS Schakel wisselbeker 2018 1

OBS Schakel wisselbeker 2018 2

Lees meer...
 
Volleybalclinic voor Jeugdtrainers
maandag, 12 februari 2018 00:00

Goed nieuws!!! Als IJssel en Lek verenigingen organiseren we voor de eerste keer een clinic voor jeugdtrainers, coaches en begeleiders/ouders.

Klik hier voor meer info!

 
Voleco CMV toernooi
maandag, 12 februari 2018 00:00

Op zaterdag 10 februari namen 26 teams van 13 verschillende verenigingen deel aan het Voleco Cool Moves Volley (CMV) toernooi in Ouderkerk aan den IJssel. In totaal speelden circa 125 jongens en meiden op hun eigen niveau volleybal. De tribunes zaten vol met ouders, opa's, oma's, tantes en vrienden. De sfeer in de sporthal was gezellig en er werd leuk gevolleybald. Iedereen bedankt voor deelname aan ons toernooi en we hopen iedereen volgend jaar weer te verwelkomen. Een speciaal bedankje aan alle vrijwilligers die dit toernooi weer tot een succes hebben gemaakt!

Namens het bestuur van Voleco

93f17b94-0a6c-40fc-98ab-3241330c9b61

0548aaa6-3c30-4a9b-b88b-eabf897f8c82

Lees meer...
 
Beachvolleyballers Elles & Louise en Cas & Jari in het zonnetje gezet
woensdag, 24 januari 2018 00:00

Maandagavond 22 januari zijn Elles & Louise en Cas & Jari in het zonnetje gezet door de gemeente Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel. Wethouders Lavinja Sleeuwenhoek en Arnold de Leeuw reikten de Krimpense Pluim, Krimpenerwaardse Waardebonnen en bloemen uit voor hun sportieve prestaties in 2017.

 

Het duo Cas & Jari werd 1e op het open NK en 3e op het gesloten NK. Elles & Louise pakten de 1e plaats op het gesloten NK.

 

We zijn super trots op beide duo's en wensen ze nog veel sportieve successen!

 

Lees hier het artikel in Het Kontakt: artikel Het Kontakt

 

20180124

 
Het NOJK-avontuur van onze CMV jongens en meisjes!
donderdag, 18 januari 2018 00:00

Zaterdag 6 januari reisden twee jonge teams af richting Houten, alwaar de voorronde van de NOJK (Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap) gespeeld zou worden. Voor wie het niet helemaal duidelijk is wat de NOJK inhoudt, verwijs ik naar de uitgebreide info op deze site “jeugd-open club&beker”.


Het meisjesteam bestaande uit Bente, Donna, Elisah, Joske, Kyra, Marieke (C1 en C2) en coach Arie mochten het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Fusion. Onze meiden waren duidelijk een maatje te groot voor het team uit Rotterdam, want er werd in twee sets duidelijk gewonnen (25-9 en 25-8).


Tegelijkertijd speelde het jongensteam bestaande uit Jaden, Levie, Nick, Vic, Youri, Romy (CMV5.1, CMV5.3 en JC2) en coach Angelique op het veld ernaast hun eerste wedstrijd tegen Kalinko. De jongens hadden geen antwoord op de servicedruk van het team uit Schevingen en verloor met duidelijke cijfers (12-25, 6-25) hun eerste wedstrijd.


Tijd om te treuren was er niet, want de tweede tegenstander van de jongens stond alweer klaar; Limes uit Utrecht. Na een peptalk van de coach betraden de jongens vol goed moed het veld weer en er werd weliswaar een kleine voorsprong gepakt. Tot halverwege de set liep alles prima, maar helaas lukte het niet om het goede spel vol te houden. Ook deze wedstrijd werd verloren (17-25, 7-25).


In de pauze van de jongens speelden de meisjes hun tweede en derde wedstrijd. Wedstrijd nummer twee was tegen de jonge talenten uit Tiel, Tivoc. Bij onze meisjes lukte alles: uitstekende set-ups van Donna, die Joske dan weer snoeihard kon inslaan, prima passes van Elisah, blokkeringen van Bente en slimme ballen van Marieke. De tegenstander kwam er nauwelijks aan te pas en ook deze wedstrijd werd gewonnen (25-13, 25-5).


De derde wedstrijd van de meisjes was beslissend voor een eventuele eerste plaats in de poule, wat directe plaatsing voor de tussenronde in februari betekende. Het team van Taurus, de thuisvereniging, had tot nu toe ook beide wedstrijden weten te winnen. Dat was de meisjes van VOLECO ook duidelijk geworden en er was duidelijk wat spanning zichtbaar. Alles liep net even wat stroever, er werden meer foutjes gemaakt en met minder lef gespeeld. Het team van Taurus rook haar kans en pakte een lichte voorsprong. Halverwege de set werd echter Kyra serverend erin gebracht en dat bleek een gouden wissel. Koelbloedig serveerde zij het ene na het andere punt, waardoor de eerste set uiteindelijk met 26-24 werd gewonnen. Ook de tweede set bleef Taurus zijn uiterste best doen de setwinst te pakken, maar onze meisjes maakten het nu gelukkig minder spannend en wonnen ook de tweede set (25-18).


Hierna mochten de jongens hun laatste wedstrijd spelen. Dit keer tegen de jongens uit Sliedrecht. De eerste set werd er uitstekend gestart. Mooie set-ups van Nick en Youri, mooie aanvallen van Jadon, een super serviceserie van Levie, alles lukte ineens en we stonden zelfs voor! Helaas voor ons werden de jongens van Sliedrecht op tijd wakker en gingen beter spelen, waardoor we de set verloren met 19-25.


In de tweede set konden we het goede spel helaas niet voorzetten, ondanks een goede invalbeurt van Romy en mooi aanvallend en serverend werk van Vic werd de set verloren met 11-25.


Een ervaring rijker voor de jongens en blijdschap bij de meisjes. Zij mogen in de Halve Finale op zaterdag 17 februari het opnemen tegen 3 andere sterke CMV-meisjesteams. Zet hem op meiden!

 
«StartVorige12VolgendeEinde»

Pagina 2 van 2
 

Onze trouwe sponsoren

 • Keen
 • DNA Verzekeringen
 • Corry de Vrij-Dekker
 • Rovasta
 • B.V. Betonindustrie
 • Plus Vergeer
 • Boddé Interim
 • Dambrink Webservices
 • P&P Verstappen
 • Goudse Accu Centrale
 • Civil At Hart
 • Data Quint
 • Auto Service Lekkerkerk
 • Steven Bos
 • De Drie Maenen

pers


volecobeach