101592-retro-green-floral-icon-social-media-logos-facebook-logo-square    volecobeach small

Voleco
Remco Kenter komt trainersstaf Voleco dames versterken
zondag, 18 maart 2018 00:00

Remco Kenter

 

De ambitieuze plannen voor de dameslijn van Voleco krijgen verder vorm met de komst van Remko Kenter. Deze gerenommeerde trainer komt komend seizoen een belangrijke bijdrage leveren aan het doorontwikkelen van de talentvolle damesselectie. De oud-trainer van 1e en 2e divisieteams van onder meer Sliedrecht Sport, Mikro Electro, Next Volley en het Belgische Fixit Kalmthout zal wekelijks een van de trainingen gaan leiden.


Al jarenlang weet de Ouderkerkse Volleybalclub jeugdige, goede speelsters op te leiden. Voor diverse speelsters resulteerde dit in een succesvolle volleyballoopbaan bij grote clubs in de omgeving. Voleco heeft nu zelf de ambitie om een vereniging te worden waar de eigen talenten op hoog niveau kunnen spelen. De huidige selectie is een talentvolle groep met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar. De eerste twee damesteams spelen in de promotieklasse en het eerste team heeft uitstekende kansen om dit seizoen te promoveren naar de derde divisie. Voor Voleco biedt dit de mogelijkheid om door te groeien. Door Remko Kenter naar Ouderkerk te halen investeert de vereniging verder in de huidige selectie.


De trainer van de dameslijn, William Hazenbroek, is erg verheugd met de komst van Kenter. “Zijn expertise en ervaring zijn voor deze groep erg belangrijk om zich verder te kunnen doorontwikkelen. Remko brengt weer andere inzichten en nieuwe energie mee waardoor de speelsters een nieuwe stap gaan zetten. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met hem.”


De Technische Commissie van Voleco hoopt dat dit ook voor een aantal (oud) speelsters uit de omgeving een impuls zal zijn om terug te keren op het oude nest om met hun eigen club verder te groeien. “Wij willen in de Krimpenerwaard een volleybalvereniging zijn met veel aandacht voor talentontwikkeling, maar ook een vereniging met het ambitieuze doel om nu zelf naar het hoogst mogelijke niveau te streven”, aldus Laurens Minderhoud. De voorzitter van de TC en speler van het eerste herenteam kan erg genieten van de stappen die al die meiden de afgelopen jaren hebben gezet. Daarnaast wil het bestuur de groep alle mogelijkheden bieden om met elkaar door te groeien.

 
Jongens C slaat toe in Vuren!
dinsdag, 13 maart 2018 00:00

Afgelopen zaterdag stond voor jongens C de late uitwedstrijd tegen Serve uit Vuren op het programma. Gezien het goede spel en aantal keer setwinst de laatste weken hoopten we deze ploeg te kunnen verslaan. Het hielp bovendien dat we Andres van JC Krimpen/Voleco bij ons hadden, hij kan met zijn lengte en enthousiasme wat extra's brengen. We stapten rond 4 uur de kleine sporthal binnen en zagen dat er slechts 1 veld was. Hier moest het toch echt gaan gebeuren.


De 1e set was gelijk waanzinnig spannend. Vanaf 15-15 bleef het gelijk opgaan. De jongens stonden weliswaar de hele tijd een punt voor, maar Serve wist elke keer weer de aansluiting te vinden. Tot 28-27 ... Met een goede aanval maakten de jongens het beslissende punt en pakten daarmee de set! Lydia, vandaag de teller, had het bijna niet meer.


In de 2e set konden de jongens het goede spel voortzetten. De pass liep uitstekend en de jongens lieten een aantal prima aanvallen zien. Serve kwam nog even terug, maar deze set maakten ze het minder spannend: 25-20 winst.


De beruchte 3e set bleek helaas ook voor de jongens op te gaan. Ze begonnen nog redelijk, maar keken halverwege tegen een grote achterstand aan. Waar de eerste 2 sets de pass sterk was, liep deze nu minder. Aan het eind van deze set kwamen de jongens gelukkig weer beter in hun spel en pakten nog aardig wat punten. Het bleek alleen te laat: 15-25 voor Serve.

De 4e set begonnen ze uitstekend en kwamen al snel op een ruime voorsprong. De ballen werden goed weggelegd, met zo nu en dan een prima aanval. In het laatste deel van de set liep de set-up minder, waardoor de aanval niet lekker meer liep. Serve kon zo terugkomen en deze set naar zich toe trekken: 25-19.


Het verlies in de vorige set leken ze mee te nemen in de beslissende 5e set. Al snel stond een 8-3 achterstand op het scorebord. Met een aantal goede services kwamen de jongens echter uitstekend terug in de wedstrijd! Het zelfvertrouwen groeide, wat zich uitte in een aantal mooie aanvallen. Het einde van de set was bloedstollend spannend, maar de jongens wisten deze te pakken: 16-14. Knap hoe ze zich terug knokten. De overwinning was een feit!


De jongens waren door het dolle heen. Waanzinnig gaaf om te zien dat ze met goed spel, veel inzet en enthousiasme hun eerste wedstrijd wisten te winnen.


Op de terugweg zijn we naar McDonald's gegaan om dit te vieren!


Van: een trotse coach ...

 

JC 20180310

 
Clubfund actie
dinsdag, 06 maart 2018 00:00
Aanstaande zaterdag start de spaaractie van Clubfund bij de Plus. Vanaf dan kan je gaan sparen voor items met jouw foto erop. Iedereen die begin februari op de foto is gezet door Clubfund heeft een eigen actiepagina ontvangen via de mail. Daarnaast ontvang je nog een eigen actiefolder, die volgt later. Via de link in de mail staat hoe het sparen en bestellen van items werkt. 
 
Ook is het mogelijk om items te bestellen met enkel het Clublogo. Dit kun je doen op www.clubfund.nl/voleco
 
Mocht je geen mail hebben ontvangen, neem dan even contact op met Judith Verheul.
 
clubfund
 
OBS de Schakel wint de wisselbeker tijdens Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018
maandag, 26 februari 2018 00:00

Op woensdag 14 en 21 februari 2018 is door circa 325 kinderen van 4 scholen (OBS de Schakel, Koningin Wilhelmina School, Prinses Irene school en Koningin Juliana School) gestreden om de Voleco schoolvolleybal wisselbeker. Op de eerste woensdag was het de beurt aan de kinderen van de groepen 3 t/m 6 en de tweede woensdag aan de kinderen van de groepen 7 en 8. Er is heel leuk en op een hoog niveau gevolleybald! Vanaf de tribunes zijn alle kinderen aangemoedigd door vele ouders, grootouders, familie en vrienden. Na twee woensdagen volleyballen is OBS de Schakel uiteindelijk de winnaar geworden van het Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018 en mag de wisselbeker mee naar school nemen.

 

Uitslagen van het Voleco Schoolvolleybaltoernooi 2018

 

Het Voleco schoolvolleybaltoernooi in getallen

Jaarlijks organiseren we het Voleco Schoolvolleybaltoernooi. Dit doen we met veel plezier. We hebben de 2018 editie eens in getallen uitgedrukt. Dit levert indrukwekkende getallen op:

325     kinderen die mee hebben gedaan aan het toernooi

120     uur aan vrijwilligerswerk om het toernooi te organiseren

64      teams die mee hebben gedaan met coaches die vrijwillig hun team hebben geassisteerd tijdens de wedstrijden

20      vrijwilligers die met veel enthousiasme het toernooi hebben georganiseerd

4        scholen die mee hebben gedaan uit Krimpen aan de Lek en Ouderkerk aan den IJssel

3        sponsoren die het toernooi mede mogelijk hebben gemaakt: Gemeente Krimpenerwaard, Partycentrum de Drie Maenen en PLUS Vergeer

1        wisselbeker winnaar 2018: OBS de Schakel!


Voleco schoolvolleybaltoernooi 2019

In 2019 vindt het toernooi plaats op woensdag 13 en 20 februari 2019. Zet de data's alvast in de agenda.

 

Hierbij willen wij alle teams feliciteren en bedanken voor hun deelname. Tot volgend jaar!

 

OBS Schakel wisselbeker 2018 1

OBS Schakel wisselbeker 2018 2

Lees meer...
 
Volleybalclinic voor Jeugdtrainers
maandag, 12 februari 2018 00:00

Goed nieuws!!! Als IJssel en Lek verenigingen organiseren we voor de eerste keer een clinic voor jeugdtrainers, coaches en begeleiders/ouders.

Klik hier voor meer info!

 
Voleco CMV toernooi
maandag, 12 februari 2018 00:00

Op zaterdag 10 februari namen 26 teams van 13 verschillende verenigingen deel aan het Voleco Cool Moves Volley (CMV) toernooi in Ouderkerk aan den IJssel. In totaal speelden circa 125 jongens en meiden op hun eigen niveau volleybal. De tribunes zaten vol met ouders, opa's, oma's, tantes en vrienden. De sfeer in de sporthal was gezellig en er werd leuk gevolleybald. Iedereen bedankt voor deelname aan ons toernooi en we hopen iedereen volgend jaar weer te verwelkomen. Een speciaal bedankje aan alle vrijwilligers die dit toernooi weer tot een succes hebben gemaakt!

Namens het bestuur van Voleco

93f17b94-0a6c-40fc-98ab-3241330c9b61

0548aaa6-3c30-4a9b-b88b-eabf897f8c82

Lees meer...
 
«StartVorige1234VolgendeEinde»

Pagina 3 van 4
 

Pinksterroernooi 2018

Onze trouwe sponsoren

 • Corry de Vrij-Dekker
 • Rovasta
 • Plus Vergeer
 • Bodd Interim
 • B.V. Betonindustrie
 • Dambrink Webservices
 • DNA Verzekeringen
 • Keen
 • Steven Bos
 • Auto Service Lekkerkerk
 • P&P Verstappen
 • Civil At Hart
 • Goudse Accu Centrale
 • De Drie Maenen
 • Data Quint

pers


volecobeach